Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τα εγκατέλειψαν χωρίς δεύτερη σκέψη...


Τα εγκατέλειψαν χωρίς δεύτερη σκέψη, στην περιοχή του Καλάμου, στην κατασκήνωση "Kinderland".
 Χρειάζονται άμεσα φιλοξενία.



 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ωρωπιώτης "οικολόγος" εγκαταλείπει τα σκυλάκια του δεμένα στον δρόμο.

Πριν από 2 χρόνια σχεδόν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχών Δήμου Ωρωπού, υποψήφιος βουλευτής το 2009 με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων κος Κώστας Γιαννακάκης υιοθέτησε μέσω του Σωματείου μας τα  2 σκυλάκια της φωτογραφίας όταν ήταν κουτάβια υγιέστατα.
Το περασμένο Σάββατο επικαλούμενος πως πηγαινοέρχεται Αθήνα και δεν μπορεί να τα φροντίζει τα έδεσε έξω από την έδρα του Φιλοζωικού Σωματείου μας γνωρίζοντας πως το Σωματείο δεν διαθέτει καταφύγιο ζώων, δεν χρηματοδοτείται από τον Δήμο και δεν έχει στην κατοχή του ζώα. Η φιλοξενία αδέσποτων γίνεται εφόσον και μόνο βρεθούν εθελοντές φίλοι ή μέλη μας που μπορούν να τα φιλοξενήσουν προσωρινά -πάντα- κατόπιν συνεννόησης. 
Τα δύο σκυλάκια 'επέστρεψε'-όπως ισχυρίστηκε- ο εν λόγω κύριος "οικολόγος" άρρωστα. Το ένα από καλαζάρ και το άλλο από ερλιχίωση, ασθένεια που προκαλείται από συστηματική και μακροχρόνια έλλειψη αποπαρασίτωσης. Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στην φωτογραφία φαίνονται τα κόκαλα στα πλευρά των ζώων σημάδι πως υποσιτίζονταν για καιρό. 
Η ερλιχίωση ο υποσιτισμός και η έλλειψη θεραπείας  είναι εμφανή σημάδια παραμέλησης των σκυλιών. 
Αναπόσπαστο κομμάτι του Περιβάλλοντος είναι και τα ζώα...αλλά... Δεν το γνωρίζει ο κος Πρόεδρος;


Εθελοντική εργασία στο Ειδικό σχολείο Χαλκουτσίου.

Μετά το στερεοφωνικό που κάναμε δώρο στο ειδικό σχολείο Xαλκουτσιου, τελειώσαμε την εθελοντική εργασία μας κάνοντας ένα σκέπαστρο για την βεράντα του...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013