Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πρωτοβουλία για την διεκδίκηση δημιουργίας καταφυγίου.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σωματείο μας αλλά και οι περισσότερες ανα την επικράτεια Φιλοζωικές οργανώσεις και ομάδες εθελοντών είναι η έλλειψη καταφυγίων! Τα καταφύγια αποτελούν σωτήριες υποδομές για τα αδέσποτα κατοικίδια που βρίσκονται σε φάση θεραπείας αλλά και για εκείνα που περιμένουν να υιοθετηθούν. Επίσης, τα καταφύγια θα "αδειάσουν" σε μεγάλο βαθμό τις γειτονιές από τα αδέσποτα ενώ θα μειωθούν αισθητά οι φόλες μιας και τα ζωάκια δεν θα "ενοχλούν" τους μη-φιλόζωους γείτονες μας. 
Από τις 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, έχει υπογράψει για την διάθεση 1.520.000 ευρώ με σκοπό την χρηματοδότηση του προγράμματος της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε την δημιουργία ενός καταφυγίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού, που αντιμετωπίζει διαχρονικά σημαντικό πρόβλημα από το ετήσιο Φθινοπωρινό "κύμα" εγκατάλειψης κατοικίδιων μετά την αποχώρηση πολλών ιδιοκτητών-παραθεριστών. Τώρα που μας δίνεται η ευκαιρία μέσω της χρηματοδότησης είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο Δήμος, τα Φιλοζωικά Σωματεία και όλοι οι Φιλόζωοι της περιοχής μας ώστε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για την δημιουργία καταφυγίου. Το Σωματείο μας έχει πάρει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές και σύντομα θα επιδιώξουμε συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής υποδομής για τα αδέσποτα και την περιοχή μας.