Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ως προς συγκεκριμένες..."απαιτήσεις".

 Με αφορμή ...αιτήματα από επίσημα χείλη για ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλιού του 2012 στο blog "Ωρωπός Απ...όψεις".
 Περί καθαριότητας...ο λόγος.

 

 

 

 

Περί φιλοζωίας...ο λόγος.

 

Όλο το κείμενο εδώ.

 

"Δυστυχώς τα Σωματεία της περιοχής μας δεν ξεκίνησαν με εξασφαλισμένες σημαντικές προϋποθέσεις όπως κτιριακές υποδομές, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ιδιώτες η κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις. Ποιος θα ήταν όμως ο αντίλογος στις προσπάθειες τους; 
 Να μην κάνουν τίποτα; 
Να μην προσφέρουν ούτε καν αυτό που μπορούν; 
Το "περιμάζεμα", η φιλοξενία, οι θεραπείες και οι στειρώσεις συμβάλλουν στο να μειώνονται τα αδέσποτα και οι ασθένειες, κάτι που ωφελεί τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους ζωόφιλους και μη.   
Ποιά είναι η βασική ευθύνη  των Σωματείων; Όχι βέβαια να προστατεύουν τους πολίτες από τα αδέσποτα αλλά να προσπαθούν να προστατεύουν και να περιθάλπτουν τα  ίδια τα αδέσποτα ζώα.  Για τους πολίτες είναι υπεύθυνη η αστυνομία, οι κοινωνικές υπηρεσίες και γενικά οι αρμόδιοι φορείς του κράτους.
 Όσο για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αδέσποτα στους ανθρώπους και το Περιβάλλον υπεύθυνο είναι πάλι το κράτος και συγκεκριμένα ο Δήμος. Ειδικά ως προς το θέμα της καθαριότητας ο Δήμος είναι διπλά υπεύθυνος γιατί είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής των πάσης φύσεως θεμάτων καθαριότητας άρα και γι αυτά που προκύπτουν από τα αδέσποτα ζώα σύμφωνα με τον 
 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ 
ΑΡΘΡΟ 3 β) Εξωτερικά απορρίμματα, οποιασδήποτε φύσης και προέλευσης που κείνται σε οδούς, κοινόχρηστους χώρους, ακάλυπτα οικόπεδα, κ.λπ."