Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι … θέμα πολιτισμού.

Η μόλυνση και οι  τετράποδοι φίλοι μας είναι … θέματα πολιτισμού.
Του Γ. Μαυρέλη
Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.

(Aπόσπασμα)

Τις μέρες αυτές θα συζητηθεί σχέδιο νόμου «Για τα αδέσποτα και μη, ζώα».

Καλό θα ήταν όταν γίνονται δηλώσεις στην Βουλή να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί του τύπου « οι φιλοζωικές ομοσπονδίες είναι εικονικά κατασκευάσματα » καθώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν δημόσια καταφύγια ή διαδημοτικά κτηνιατρεία.

Πάνω από 25.000 εγκαταλελειμμένα ζώα στειρώνονται περιθάλπονται σιτίζονται με ιδιωτική πρωτοβουλία με παροχή κοινωνικού έργου.

Το νομοσχέδιο πρέπει να βάλει τέλος στην παράνομη παραγωγή και εμπορία των ζώων από ανεξέλικτους εκτροφείς ή εισαγωγείς που τελικά εισπράττουν χωρίς να πληρώνουν φόρους και μετακυλίουν  τις συνέπειες της δραστηριότητας τους στο κράτος ή στην φιλοζωική ευαισθησία των πολιτών.

Μπορούν να διορθωθούν τα στραβά άρθρα αρκεί οι παράγραφοι να μην σβήνονται ή γράφονται μόνο στα γραφεία των γραφειοκρατών του υπουργείου με απουσία των φιλοζωικών ομοσπονδιών που γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Η αγάπη μας για τους τετράποδους φίλους μας ας μην εξαντλείται σε ένα χάδι ….ας τους προστατέψουμε από την όποια εκμετάλλευση είναι δείγμα εκτίμησης για τις όποιες υπηρεσίες μας παρέχουν και είναι πολλές αλλά δυσδιάκριτες.

Αγαπητοί φίλοι αν δεν μπορούμε να έχουμε ένα ζώο μαζί μας και να το φιλοξενούμε σωστά ας μην το παίρνουμε ή το αγοράζουμε.

Είναι έγκλημα να το παρατάμε μια νύχτα στο δρόμο ή στο βουνό όταν καταλάβουμε  την αδυναμία της συμβίωσης μαζί του.